Studijska poseta socijalnim preduzećima u Madridu

U okviru projekta “Coming Out of Unemployment” podržanog od strane Erasmus+ programa, predstavnici Asocijacije Duga i partnerskih orgnizacija Subversive Front iz Makedonije, Iskorak iz Hrvatske, LGBT Forum Progres iz Crne Gore, Sarajevski Otvoreni Centar iz Bosne i Hercegovine u periodu od 05.02 do 09.02. 2019. posetili su partnersku organizaciju Colegas iz Madrida i učestvovali na konferenciji o socijalnom preduzetništvu koju su otvorili Manuel Rodenas – koordinator LGBT programa za zajednicu u Madridu, Javier Nieto Garcia – zadužen za socijalnu integraciju u Madridu i Francisco Ramirez Martin – predsednik udruženja Colegas.

Tokom konferencije učesnici su imali priliku da čuju primere dobre prakse od predstavnika socijalnih preduzeća iz Madrida: Casilda Heraso – direktorka za selekciju preduzetnika Ashoka, Iago Romero Ogando – osnivač UrbanDataEye, Federico Armenteros – predsednik Fundación 26 de Diciembre i Javier Jimenez Dorado – direktor u Aptent Soluciones a u narednim danima i da posete udruženja:

  • Angatá Asociación Cultural – Tienda de arte africano koje se bavi prodajom ručno pravljene garderobe i predmeta koje stvaraju žene iz Afrike i na taj naćin ih osnažuje.
  • Fundación 26 de Diciembre čija je primarna delatnost pružanje stambene pomoći LGBT starim osobama.
  • UrbanDataEye je kompanija koja se bavi dijagnostikom “zdravlja” javnih prostora kako bi se uspešno rešavala pitanja vezana za neispravnost, sigurnost, gužve u saobraćaju ili nesreće.

Studijska poseta je organizovana kao druga aktivnost projekta “Coming Out of Unemployment” podržanog od strane Erasmus+ programa, koji za cilj ima ekonomsko osnaživanje mladih LGBT osoba.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *