Akcije testiranja na HIV u Krusevcu i Bajinoj Basti

Asocijacija DUGA u saradnji sa Kancelarijom za mlade Krusevac organizuje ulicnu akciju testiranja na HIV 28.08.2013.godine u periodu od 17h do 19h, help na gradskom trgu u Krusevcu.

Ulicna akcija testiranja na HIV u Bajinoj Basti odrzace se 30.08.2013.godine u periodu od 10h do 12h na glavnom  trgu uz podrsku Doma zdravlja Bajine Baste.

alt

 

 

Akcija je posvecena promociji dobrovoljnog i poverljivog savetovanja i testiranja na HIV u nasoj zemlji kaja za osnovni cilj ima povecanje broja osoba koje sedobrovoljno savetuju i testiraju na HIV, healing kao i skretanje paznje javnosti na znacaj prevencije i ranog otkrivanja infekcije uzrokovane HIV-om. Da bi se osoba

testirala nije potreban ni jedan licni dokument posto je testiranje potpuno anonimno i besplatno. Rezultati testova se saopstavaju licno i to oko 20 minuta nakon testiranja. Krv se vadi iz prsta od strane strucnog lica. Pored testiranja koje ce se obavljati u mobilnoj medicinskoj jedinici, sale delice se promotivni materijali kao i kondomi.

 

Dodatne informacije mozete dobiti putim e-maila: asocijacijaduga1@open.telekom.rs ili putem telefona 015/341-525 i 065/468-86-82 u periodu od 10h do 16h.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *