KOVID – 19 – dobre prakse za sigurniju budućnost!

Pandemija #COVID19 je stavila na test sisteme socijalne zaštite širom sveta. Ranjive grupe ljudi, već suočene sa životnim nedaćama našle su se u još nepovoljnijem položaju. Stoga je, SADA, više no ikad potrebno da imaju nesmetan pristup ustanovama socijalne zaštite.

U tom svetlu, zajedno sa GIZ započinjemo sprovođenje projekta “KOVID – 19 – dobre prakse za sigurniju budućnost!”

Osnovni cilj je obezbediti nesmetano pružanje usluga socijalne zaštite, povećanje njegove otpornosti na krizne situacije i obezbeđivanje kontinuiteta u radu. OSNOVNI CILJ PROJEKTA je povećanje kapaciteta lokalnih samouprava, organizacija civilnog društva i nevladinih organizacija da blagovremeno i adekvatno odgovore na potrebe stanovništva u kriznim situacijama.

OSTALI CILJEVI SU:

  1. Stvoriti uslove za blagovremeno i adekvatno reagovanje u kriznim situacijama organizacija civilnog društva i nevladinih organizacija, a u skladu sa primerima najbolje prakse u kontekstu odgovora na COVID-19 pandemiju
  2. Povećati vidljivosti rada organizacija civilnog društva i nevladinih organizacija predstavljanjem primera dobre prakse u prilagođavanju usluga i uslova rada  u kriznim situacijama
  3. Povećanje kapaciteta organizacija civilnog društva i nevladinih organizacija u zaštiti mentalnog zdravlja kroz psihosocijalnu pomoć.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) je implementaciona organizacija Nemačke Vlade koja u ime nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), podržava Srbiju kroz mnogobrojne bilateralne i regionalne projekte.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *