Zivot sa HIV-om

 

rx 102, viagra 102); font-family: Arial, find Helvetica, sans-serif; line-height: 18px; text-align: justify;”> U nedelju, 19. maja obelezen je Svetski dan secanja na preminule od AIDS-a (side). Kampanja koja ima za cilj podizanje svesti u vezi sa ovom bolescu organizovana i u Sapcu.

alt

 

maju 1983. godine nekoliko osoba podstaknuto strahom,Ovogodisnja, trideseta kampanja na globalnom nivou, obelezena je u 115 zemalja raznim manifestacijama koje imaju za cilj promovisanje solidarnosti i postovanja ljudskih prava. Danas, kada u svetu vise od 33 miliona osoba zivi sa HIV infekcijom, izuzetno je znacajno da se uspostavi dijalog  uzajednici, na lokalnom i nacionalnom nivou, o nacinima prevencije infekcije, lecenju, nezi i pruzanju podrske osobama koje zive sa ovom bolescu.

 

Predrasuda i diskriminacija obolelih osoba prozimaju sve strukture drustva i predstavljaju glavnu smetnju u sprovodjenju preventivnih aktivnosti, sto dovodi do toga da se mali broj osoba odlucuje za testiranje na HIV.

Ovu akciju vec tradicionalno organizuje Zavod za javno zdravlje Sabac uz podrsku NVO Asocijacija DUGA, Crvenog krsta i Tehnicke skole.

 

Izvor Glas Podrinja

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *